Εταιρία


Ιστορικό

Η εταιρία Alexakis energy ιδρύθηκε το 1997 (15 χρόνια εμπειρία στο χώρο των ΑΠΕ) από τον Αλεξάκη Γιώργο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Καθηγητή TΕΕ και είναι από τους πρωτοπόρους στο χώρο των Φωτοβολταϊκών και Αιολικών συστημάτων στην Ελλάδα.


Σκοπός

Η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση Ενέργειας από τις βιομηχανίες και τα νοικοκυριά σε συνδυασμό με την μείωση των ενεργειακών αποθεμάτων της Γης (άνθρακα, λιγνίτη, πετρέλαιο, και φυσικό αέριο) καθιστά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τον κινητήρα υδρογόνου, μονόδρομο στη λύση των ενεργειακών προβλημάτων τις επόμενες δεκαετίες. Η χώρα μας έχει ισχυρό αιολικό και ηλιακό δυναμικό, γεγονός που καθιστά αναγκαία την χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Σκοπός και ασχολία της Alexakis Energy είναι η σύγχρονη τεχνολογία στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σε Μελετητικό και Κατασκευαστικό Τομέα.Δράση της εταιρίας

Η εταιρία Alexakis Energy είναι μια επιχείρηση η οποία κατασκευάζει α) αυτόνομα συστήματα χωρίς Δίκτυο και β) διασυνδεδεμένα με το δίκτυο, συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενη τον ήλιο και τον άνεμο.
Τα αυτόνομα συστήματα που εγκαθιστούμε είναι σε σπίτια τα οποία δεν είναι συνδεδεμένα με το δίκτυο της ΔΕΗ και λειτουργούν αυτόνομα 24 ώρες το 24ώρο χωρίς καμία διακοπή και εντελώς ανεξάρτητα από το δίκτυο της Δ.Ε.Η.
Τον τελευταίο χρόνο εγκαταστάθηκαν και αρκετά διασυνδεδεμένοι σταθμοί σε σπίτια οι οποίοι παράγουν «πράσινες» κιλοβατώρες που τις διοχετεύουν αποκλειστικά στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. αποκομίζοντας κέρδος.
Συνολικά εγκαταστάθηκαν και λειτουργούν πάνω από 500 συστήματα, σε όλη την Ελλάδα από την εταιρία μας.

Έργα μας

Επικοινωνία

Λεωφ.Μαραθώνος 229, 15351
Παλλήνη, Αθήνα

Τηλέφωνο:  +30 210 6034720
Fax: +30 210 6034880

E-mail: info@alexakisenergy.gr

 

 

Facebook Twitter LinkedIn Youtube